Image
Za nošenje sa svakodnevnim teškoćama, treba nam podrška, razumijevanje i netko s kime možemo razgovarati u povjerenju i sigurnosti.

Treba nam netko da nas čuje i nauči vještinu kojom ćemo lakše prebroditi izazovno razdoblje.
Problemi-rjesenje-pomoc-puni-krug

Psihološko savjetovanje

Psihološko savjetovanje uključuje kratkoročno fokusiranje na rješenja kod klijenata sa specifičnim problemom, poput želje za poboljšanjem nekog odnosa, problema povezanih sa stresom ili promjene načina života (npr. promjena posla, preseljenje, prekid veze, dijete kreće u vrtić ili školu...).

Savjetovanje traje kraće od psihoterapije

Ponekad je dovoljno doći nekoliko puta, i često se u dogovoru sa psihologom postavljaju ciljevi i dogovara plan postizanja tih ciljeva.

Klijenti kreću sa savjetovanjem iz različitih razloga, poput

kako položiti neki ispit
kako razgovarati sa prijateljicom ili partnerom o nekom konfliktu
kako se pripremiti za razgovor za posao,
kako se nositi sa stresom ili prevladati strah od javnog nastupa

Bez obzira na povod dolaska, psiholog će vam pokazati neke tehnike opuštanja i nošenja sa stresom, naučiti vas kako uspješnije učiti, podučiti vas što je asertivno komuniciranje i kako uspješnije izraziti svoje potrebe i osjećaje.

Ponekad ćete dobiti domaću zadaću, u vidu vođenja dnevnika ili bilješki kako napredujete sa zadacima koji vas vode prema vašem cilju u procesu savjetovaja. Ponekad ćete zapisati i koje vam se misli javljaju te kako pri tome reagira vaše tijelo. To je važno jer su misli, ponašanja, emocije i tjelesne reakcije uvijek povezane i ako smo svjesni kako međusobno djeluju, lakše je napraviti svjesne promjene.

Susreti s psihologom

Termin traje 50 minuta i obično se dogovara jednom tjedno.

Primjer iz prakse

U situacijama kada klijenti žele raditi samo na simptomima, manji broj susreta je dovoljan da osoba osjeti poboljšanje i poveća zadovoljstvo u odnosu na problem s kojim se javila.

Klijent koji dolazi u savjetovanje zbog napadaja panike, naučit će tehnike  fokusiranja, uzemljenja, izbacivanja energije i skeniranja svojih potreba. U trenutku kada osjeti da mu raste anksioznost i očekuje da će dobiti napadaj panike, može naučene tehnike upotrijebiti i tako si pomoći.

Važno je naglasiti da je broj susreta potreban za promjenu individualan te da ovisi o osobi kako će proces savjetovanja teći i koje će se sve teme otvarati.

Neki će klijenti osim rada na simptomima, poželjeti dokučiti uzroke svojih poteškoća (npr. napadaja panike) i nastaviti će kontinuirano dolaziti te kroz psihoterapiju raditi na osobnoj promjeni i nakon što su riješili problem s kojim su se inicijalno javili.
Psihološko savjetovanje60 eur ( 452,07 KN )

susret traje 50 min

(fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7.53450 KN)

Nudimo Vam mogućnost online savjetovanja.

Dogovori termin

Please fill the required field.
Please fill the required field.

S čime dolaze klijenti?

Trebam podršku...moram se posložiti...ne mogu više ovako...
Želim biti opuštenija...želim manje brinuti...ne želim osjećati toliko krivnje...
Imam migrene... gastritis... nesanice...
Muči me prekid... kako da ovo izdržim...
Ne znam kako sa svojim djetetom...
Rastao sam se i ne znam što dalje... ne mogu bez nje/ga...
Stres na poslu će me pojesti... imam napadaje panike...
Više ne uživam u životu... bojim se napraviti taj korak... ne mogu donijeti odluku...
Hvata me bijes... pucam po šavovima...

 

Bilo da dolazite s nečim od navedenog ili samo trebate nekog tko će vas saslušati i razumjeti - tu sam za Vas. S čime god došli, dobrodošli ste.

Kontakt

Puni krug, obrt za savjetovanje, vl. Sandra Popijač Tomšić

Mobitel: 095 911 5067

Adresa: Zagrebačka 89, Varaždin (Tehnološki park)

Zadovoljna-zena-rad-na-sebi
Top
Koristimo kolačiće za poboljšanje naše web stranice. Nastavljajući upotrebu ove web stranice dajete suglasnost za upotrebu kolačića. Saznaj više…