Image

PUNI KRUG

Savjetovalište za mentalno zdravlje i kvalitetu života

Sandra Popijač Tomšić
Sandra Popijač Tomšićpsihologinja, gestalt psihoterapeutkinja, ECPinfo@punikrug.com
O-meni-psihoterapija-psihologMoje ime je Sandra Popijač Tomšić, psihologinja sam i gestalt psihoterapeutkinja. Članica sam Europske asocijacije psihoterapeuta. Educirana sam i u području realitetne psihoterapije te EMDR terapije. 

Imam višegodišnje iskustvo u radu s klijentima, kroz individualno savjetovanje i psihoterapiju, te u radu s grupama i poslovnim timovima kroz edukacije iz područja soft skills i osobnog razvoja.  Majka sam i supruga i svjesna sam svih izazova koje nosi roditeljska uloga te partnerski odnos. Također sam i kćer, i sestra, i prijateljica, i još mnogo toga.  Iz poslovnog iskustva znam kako je to biti dio korporacije i biti dio tima.
 
Psihoterapijski i edukativni rad me ispunjavaju i daju mi osjećaj svrhe. Rad s klijentima temeljim na povjerenju i sigurnosti, i na vjeri da svatko od nas ima potencijale za promjenu i rast. Želim doprinijeti poboljšanju mentalnog zdravlja i kvalitete života pojedinaca i grupa, kroz savjetodavne, psihoterapijske i psiho-edukativne aktivnosti. 

U savjetovalištu Puni Krug nudim vam gestalt psihoterapiju, EMDR terapiju, psihološko savjetovanje i edukacije iz područja osobnog razvoja. 

Potaknuta pitanjima koja su mi se sama nametala ili su mi ih upućivali prijatelji, suradnici i klijenti, odlučila sam mogućnosti za osobni rast i razvoj kroz Gestalt psihoterapiju ponuditi i svima onima koji žele bolje upoznati sebe, razvijati se i istraživati mogućnosti potpunijeg življenja. Tako je nastao Puni krug. 

 Za sva pitanja i dogovore oko termina susreta, stojim vam na raspolaganju.
Psihoterapijski-kauc1
Psihoterapijska-fotelja1

Zašto puni krug?

Proces našeg življenja odvija se u krugovima.

Sve počinje nekim nemirom u nama, kada se počne rađati neka naša potreba. Kako je potreba sve jača, tako je i nemir u nama veći, tako dugo dok ne ustanemo i ne krenemo u kontakt sa svijetom, tražeći načine da potrebu zadovoljimo, kako bismo smirili nemir, a mi opušteniji i zadovoljniji nastavili dalje neopterećeni nemirom. Sve dok se ne javi novi nemir, pa nova potreba, pa nova akcija, pa novi kontakt i novo zadovoljstvo, i nova smirenost...i tako stalno u krug. To se u geštalt psihoterapiji zove krug kontakta ili krug svjesnosti.

Nešto nam zavrti u trbuhu, osvijestimo da je to glad, ustajemo i odlazimo do frižidera, vadimo sastojke, skuhamo (neki novi recept, možda orijentalni), pojedemo, osjetimo sitost, ugodu i opustimo se, guštamo malo u tome kako je bilo ukusno, pohvalimo se nekome svojim kulinarskim umijećem...onda opet nešto zasmeta, aha..da..žedni smo, ustajemo, točimo piće, popijemo, izdahnemo, uf ovo je bilo baš dobro...

Neke krugove zatvaramo uspješno. Neke je potrebe lakše zadovoljiti. No ima i onih s kojima nikako ne uspijevamo na zelenu granu. Kao da nas nešto stalno ometa. Ili odemo u krivom smjeru. Ili nismo ni svjesni što nam treba. Pa nezadovoljni vrtimo nezavršene poslove i to nas potroši.

Kad bi naši krugovi bili neometani, kada bismo sve potrebe zadovoljavali odmah u procesu kad se pojave, kada ne bi bilo prekida u bilo kojoj fazi kruga... pitam se kako bi izgledao svijet? Kada bismo uvijek znali što je to što zapravo trebamo kada nam se nemir pojavi? I kada bismo bili svjesni zašto je za nas dobro ponekad to ne znati?

Moj put promjene počeo je osvještavanjem mog kruga. Mog procesa kontakta sa svijetom, kontakta sa samom sobom i svjesnosti o granicama gdje se svijet i ja dodirujemo. Tako sam prvi put shvatila da započinjem mnogo stvari, a malo ih završavam. Nisam tada još shvaćala koliko me to umara, i koliko energije gubim dok nosim toliko nezavršenih poslova. I ne mislim samo na neoprano suđe ili račune koje kasnim platiti. Mislim i na neodtugovane tuge, neisplakane suze, nepostavljene granice, neuživane izlaske, neodsmijane sreće. Danas sam svjesnija trenutka gdje prekidam svoje krugove. I toliko sam svjesnija važnosti završavanja kruga. I nekako mi je važno da to prenesem dalje, svima koje zanima.

Na kraju, ima jedna stvar, jedna praznina, negdje nakon što nemir smirimo, a prije nego se novi nemir javi...to je dobra praznina. Kreativna, plodna, ugodna, puna. Tu rastemo. A do nje dolazimo kad završimo krug.

Kontakt

Puni krug, obrt za savjetovanje, vl. Sandra Popijač Tomšić

Mobitel: 095 911 5067

Adresa: Zagrebačka 89, Varaždin (Tehnološki park)

Zadovoljna-zena-rad-na-sebi
Top
Koristimo kolačiće za poboljšanje naše web stranice. Nastavljajući upotrebu ove web stranice dajete suglasnost za upotrebu kolačića. Saznaj više…