Image

EMDR TERAPIJA NOVO u Savjetovalištu Puni Krug! EMDR znači Eye Movement Desensitization and Reprocessing – desenzitizacija i reprocesiranje pomoću pokreta očiju.

Problemi-rjesenje-pomoc-puni-krug

EMDR terapija

Ova vrsta psihoterapije omogućava ljudima ublažavanje simptoma i zalječenje emocionalnih teškoća koji su rezultat uznemirujućih životnih iskustava (najčešće teških ili traumatskih iskustava iz prošlosti). Brojna istraživanja pokazuju učinkovitost EMDR terapije. Ovo je također i "trauma-informed" terapija - to znači da postoji svjesnost o tome da su današnje poteškoće u svakodnevnom funkcioniranju ljudi, povezane sa traumatskim ili teškim doživljajima iz prošlosti. Poznato je da se povrede i stresovi akumuliraju kroz život i da se kasnije manifestiraju na načine na koje na prvu ne bismo zaključili da imaju veze sa prošlošću. Međutim, povezanost uvijek postoji.

Opća pretpostavka među ljudima je da je potrebno dugo vremena da se zaliječi jaka emocionalna bol. No, EMDR pokazuje da ne mora biti tako. EMDR terapija pokazuje da se um može izliječiti od psiholoških trauma isto kako se tijelo oporavlja od fizičke povrede. Kad porežete ruku, vaše tijelo radi na zatvaranju rane. Ako strani predmet ili ponovljena ozljeda iritiraju ranu, ona se gnoji i uzrokuje bol. Nakon uklanjanja stranog tijela, zacjeljivanje se nastavlja. EMDR terapija pokazuje da se sličan slijed odvija i s mentalnim procesima. Mozak svoj sustav za obradu informacija prirodno okreće prema mentalnom zdravlju. Ako je sustav blokiran ili neuravnotežen utjecajem uznemirujućeg događaja, emocionalna rana se upali i može prouzročiti intenzivnu patnju. Nakon uklanjanja bloka, ozdravljenje se nastavlja.

Koristeći detaljne protokole i postupke naučene na EMDR terapijskim treninzima, certificirani EMDR stručnjak pomaže klijentima da aktiviraju svoje prirodne procese zacjeljivanja.

Kako EMDR izgleda?

Dok klijent govori ili misli o uznemiravajućim emocionalnim doživljajima, terapeut po posebnom protokolu pokreće svoju ruku, koju klijent prati očima (najčešće lijevo desno). Tako mozak dobiva dualnu pažnju - odnosno mozak ne misli samo o traumi, već istovremeno misli i o pokretima očiju. Dokazano je da se zbog te dualne pažnje (pokreti očiju lijevo desno) dok procesiramo teške emocije, neurološki putevi emocionalne boli mijenjaju i tako dolazi do smanjenja intenziteta uznemirenosti. Kako se smanjuje naša uznemirenost, tako postaje lakše procesirati teške događaje. 

S vremenom, smanjuje se negativan učinak traumatskih sjećanja i nastavljamo kroz život neopterećeni prošlošću.

EMDR je izrazito učinkovita terapija za one osobe koje teško pričaju o prošlim iskustvima.

EMDR terapija se posebno učinkovitom pokazala za problematike:

 • Anksioznosti, panike i strahova

 • Kroničnih bolesti

 • Depresije

 • Poremećaja prehrane

 • Tugovanja i gubitaka

 • Fizičku bol

 • PTSP

 • Stres

 • Rad na traumi

 • Ovisnosti

 • Poremećaji spavanja

 

Novija istraživanja dokazuju veliku učinkovitost EMDR terapije i za

 - povećanje motivacije

 - povećanje osobne učinkovitosti

 - promjenu ograničavajućih uvjerenja!

EMDR tretman (90 min)100 eur ( 753,45 kn)

90 minuta

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nudimo Vam mogućnost online savjetovanja.

Skype kontakt na upit.

Dogovori termin

Please fill the required field.
Please fill the required field.

S čime dolaze klijenti?

Trebam podršku...moram se posložiti...ne mogu više ovako...
Želim biti opuštenija...želim manje brinuti...ne želim osjećati toliko krivnje...
Imam migrene... gastritis... nesanice...
Muči me prekid... kako da ovo izdržim...
Ne znam kako sa svojim djetetom...
Rastao sam se i ne znam što dalje... ne mogu bez nje/ga...
Stres na poslu će me pojesti... imam napadaje panike...
Više ne uživam u životu... bojim se napraviti taj korak... ne mogu donijeti odluku...
Hvata me bijes... pucam po šavovima...

 

Bilo da dolazite s nečim od navedenog ili samo trebate nekog tko će vas saslušati i razumjeti - tu sam za Vas. S čime god došli, dobrodošli ste.

Kontakt

Puni krug, obrt za savjetovanje, vl. Sandra Popijač Tomšić

Mobitel: 095 911 5067

Adresa: Zagrebačka 89, Varaždin (Tehnološki park)

Zadovoljna-zena-rad-na-sebi
Top
Koristimo kolačiće za poboljšanje naše web stranice. Nastavljajući upotrebu ove web stranice dajete suglasnost za upotrebu kolačića. Saznaj više…