Razmišljanja iz psihoterapijske fotelje
Jednostavnim svakodnevnim aktivnostima možete lako utjecati na svoje raspoloženje :)Reakcije tijela

Reakcija na nama teške, stresne ili traumatske događaje (ili na sjećanje takvih iskustava) često uključuje drhtanje tijela. To je drhtanje ponekad zbunjujuće i tada nas uhvati panika što se događa pa radimo sve da prekinemo drhtanje. A potrebno je upravo suprotno. Tijelo se kroz drhtanje oslobađa nakupljenog emocionalnog naboja, te na taj način zacijeljuju emotivne rane. Potrebno je dopustiti si to tresenje. Uzmite deku ili vestu, smjestite se udobno, to što se događa nije opasno, nego je normalna reakcija tijela. Ako nakon toga osjetite umor, to je također normalno - tijelu je potreban odmor za regeneraciju. Kad razumijete kako vaše tijelo reagira, smanjuju se strah i doživljaj opasnosti.

Letting go

Ne možemo graditi nove svjetove dok u starima imamo nerazrješenih konflikata. Okretanje novih listova i pisanje novih poglavlja ne ide ako su nam u starim poglavljima nezavršeni poslovi. Mi se vraćamo stalno unazad, tako dugo dok prošlost ne ostavimo u prošlosti.

Depresija i tugovanje nisu isto.
Tugovanje opisuje odsustvo prisutnosti, a Depresiju prisustvo odsutnosti.

Kontakt

Puni krug, obrt za savjetovanje, vl. Sandra Popijač Tomšić

Mobitel: 095 911 5067

Adresa: Zagrebačka 89, Varaždin (Tehnološki park)

Zadovoljna-zena-rad-na-sebi
Top
Koristimo kolačiće za poboljšanje naše web stranice. Nastavljajući upotrebu ove web stranice dajete suglasnost za upotrebu kolačića. Saznaj više…